lördag 10 maj 2014

Fishy saturday


Gösfile med frasigt täcke i lite vitvins bad....  Fångad i Öljaren, i Österåkers socken utanför hembygden Vingåker, i Södermanland.
När vi var hos moster åkte vi till lamm/får/fisk bonden med kapten Hook krok.

Nyfångad som vi fryste in hel, Kalle fileeade en idag.
Recept av Nils Emil Ahlin
Gösfile Beaulieu
100 g smör rörde med 1 äggula, 50g siktat ströbröd, 1 dl persilja hackad. 2 schalottenlökar hackade.
Salta o peppra gösen, bred, strö över blandningen, häll runt om ca 2,5 dl vitt vin. Grädda i ugnen så den får fin yta.
Nykokt potatis till o en mozzarella, tomat sallad med balsamicvinäger.
Vi fick även en rundtur i lamm stallarna, olika åldrar och alla bedårande söta... Det var ca sådär 300 st att ta kort på....

Å nu mellotajm!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HEJ LÄMNA GÄRNA EN HÄLSNING HÄR TILL MIG, TACK PÅ FÖRHAND MVH Claramaja