fredag 25 september 2015

Fishy Friday


Worth waiting for....

Parmensangratinerad piggvar o pilgrimsmusslor med champagnesås... 
Serverat med lättkokta morötter å sockerärtor.

En styck piggvar, en liten....

Filea
Lägg filéerna på ett fat. 4 st

Lägg benskelettet i en gryta, täck med vatten
Salta. Koka upp. Skumma. Lägg i vitpepparkorn.
En morot.
En gul lök.
En bit rotselleri.
Koka ner till en fjärdedel.
Sila allt.
Koka upp med 3 dl grädde & 1 1/2 dl vitvin ca
Koka upp & få fiskögon ... Få en kola smak 
Red av den m lite maizena .....

Innan servering häll på ca 5 cl god champagne..... Drick upp resten av flaskan....gott till 😀

Lägg Piggvarfileerna två på varandra, i en smörad form 
Salta o vitpeppar. Lägg tre pilgrimsmusslor på varje filéer hög.
Häll på lite vitvinssås. (Innan du toppar den champagne)
Strö på en dl riven parmesanost.
Grädda i 275 grader i Max 10 min.

Servera med nykokta morötter & sockerärtor
.... Eller vad du vill 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HEJ LÄMNA GÄRNA EN HÄLSNING HÄR TILL MIG, TACK PÅ FÖRHAND MVH Claramaja