Enligt rekommendationer löd receptet idag.....
ca 8 kg potatis (röd fast sort okänd)
ca 1 kg kokta potatisar, kalla, pressade
ett par dl vetemjöl..... salt okänd mängd...
Riv den råa skalade potatisen lägg i durkslag med tunn kökshanduk, pressa ur
Rör ner salt och pressad potatis varvat med den råa, plus några dl vetemjöl ??
Hann inte med där så där har jag inte fakta!!!
(ingen askorbinsyra hemma men gick bra det med..... inga tillsatser här, tack)
ca 2 kg rimmat fläsk
3 gula lökar smörfrästa
kryddpeppar nymald, blandades ner i fläsk och lökblandningen
Siv, svärmor är KROPPKAKEMÄSTARE å jag var lärling idag... ett par gånger till så sitter nog handgreppen.... tricket är att behandla smeten med fläsket som om det vore ägg av dunbollar, lätt lätt från hand till hand för runda fina formen.... inga fingeravtryck för då är man för hårhänt.... Inte för stora kroppisar... men med mycket fläsk i, inte snåla med fläsket..... ( när vi pratar fläsk fick faktiskt Kalle som skurit fläsket bakläxa till nästa gång, SKA skäras mindre!!!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
HEJ LÄMNA GÄRNA EN HÄLSNING HÄR TILL MIG, TACK PÅ FÖRHAND MVH Claramaja