lördag 18 december 2010

Saffransskorporna....

..... blev populära

ALLT OM MAT nummer 20 2010 finns receptet i för er som är sugna att köpa tidningen........
De flesta recept kan man söka där...... men tror inte det funkar med recept från 2010.... eller jo om man är prenumerant och loggar in så går det.......
Såå häär kommer det avskrivet direkt ur tidningen

Saffrans- & Nötskorpor
till ca 30 skorpor
1 påse saffran
.50 g smör, rumsvarmt
1 ägg
1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl hasselnötter
1 dl pistaschnötter
Pensling: 1 äggg
  1. Stöt saffranen i lite av sockret i en mortel. Rör smör & socker luftigt. Blanda ner saffran, ägg & mjölk
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Blanda mjöl & bakpulver. Rör ner det i smör & sockerblandningen. Grovhacka nötterna & vänd ner dem i degen.
  4. Dela degen i två delar. Rulla ut dem till längder lika långa som plåten. Lägg på plåten med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
  5. Grädda längderna mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut plåten & låt svalna något
  6. Skär sneda skorpor med en brödkniv & lägg dem på plåten med snittytan uppåt.
  7. Sänk värmen till 150 grader. Låt skorporna torka i ugnen 20 minuter. Ta ut dem & låt dem kallna. Förvara skorporna i en burk.
Skorporna passar perfekt till en frisk fruktsallad eller till kaffet, eller som igår till glöggen.

Trevligt glöggdropin med trevliga granngäster från både vår gata å murbecks :)....... dagen har gått i ett lugnt tempo, stadsbesöket skjut upp till morgon dagen då glöggkryddemannen är piggare :)

Mmmm tycker det luktar älgstek här...............



2 kommentarer:

  1. Tack för recepter, jag provade genast och det blev väldigt gott! God Jul på er!
    Hälsningar från Maria & cockrar i Dalarna

    SvaraRadera
  2. Tack för titten <3 Ja dom är goda mina fick vara inne en stund för länge då jag inte hörde tiduret för, hög musik högtalarna :) De är slut nu så ska göra en laddning till. God Jul på er oxå

    SvaraRadera

HEJ LÄMNA GÄRNA EN HÄLSNING HÄR TILL MIG, TACK PÅ FÖRHAND MVH Claramaja