lördag 22 november 2014

Aptitretare & efterätt...

.....båda när suget sätter in, båda snabba att få fram, båda enkla.
Båda med få ingredienser, båda supergoda...
Båda serverades denna dag till vin....

Vad vi åt där emellan???
Oxå snabbt till lagat, enkelt, rätt nyttigt, oxå få ingredienser...& gott!!!

En rosastekt innerfile; rådjur ala Kalle, grillade tomater, rostade paprikor o sparrispotatis ( de gifter sig ihop) gårdagens Kalle/Milla Bea, ljummen från över värmen av ugnen....

Desserten hittade vi på häromhelgen;
Skiva äpplen i en portionsform med en klick smör, strö lite råsocker plus en skvätt Diplomatico rom, in i ugnen ca 200 grader tills det puttrar... Skär ut runda lock av smördeg, idag tog vi trippla lock, för vi var sugna, pensla m uppvispat ägg.
In i ugnen tills lagom färg.

Ät o njut.... Behövs varken glass eller vaniljsås... Behövs det, blir denna dessert varken snabb eller lätt.!!

Aptitretaren; mini krustader, en klick ädelost hyst in i ugnen några minuter ca 200 grader... Toppa med hallon marmelad...  Tips ät dem innan de kallnar... Smått beroendeframkallande.

Är du fortfarande sugen på nåt efter desserten... Nu pratar vi fler timmar efter aptitretaren, så är jordnötsbollar m chilli supergoda... Till dessa kan man dricka ett glas rom.
De gjorde jag.
Fortsatt trevlig helg 💜

1 kommentar:

  1. apititretarna är sjukt goda! Vet inte hur många gånger jag gjort dem sen ni bjöd på det i somras! Vågar inte testa efterrätten av den anledningen:) Kram

    SvaraRadera

HEJ LÄMNA GÄRNA EN HÄLSNING HÄR TILL MIG, TACK PÅ FÖRHAND MVH Claramaja