Arkiv bild.... Träsket älg från Västerbotten |
I mitt recept idag:
- 500g Älgkalvfärs
( eg ska grädden hällas i en fn stråle) Mixa ihop
- forma biffar med två matskedar, blöt emellanåt i lite vatten, lägg ner dem försiktigt i ett fat med ströbröd. Vänd dem försiktigt med en stekspade med hål i, ( ni vet en sån där bred i plast med hål i)
- Lägg dem försiktigt en stekpanna med gyllen brunt äkta smör, stek på inte för hög värme, försiktigt. De ska vara gyllenbruna när de är färdiga, ett par minuter på var sida.
- Servera med ett gott potatismos-puré, gärna smaksatt med lite muskot och råröda lingon till, Bon appetit!!
Tänk vad fint du lyckades med den slumpchansen på träskälg, snygg!
SvaraRaderaJiN
Tackar, ja visst....vilken slumpchans, på väg från ett träsk till ett annat. Nåja du får nog ta åt dig lite kred var ju tack vare dig jag vågade gå närmare :)
SvaraRaderaTack för receptet. Blev mycket gott.
SvaraRadera//Stefan D-E