tisdag 9 november 2010

Älgkalvfärsbiffar ala Wallenberg

Arkiv bild.... Träsket älg från Västerbotten
En klassiker som ska göras på kalvfärs egentligen men råkar det vara så att du har Älgkalvfärs i frysen så går det lika bra med "det" .......

I mitt recept idag:
  • 500g Älgkalvfärs
Lägg i mixern, stoppa i tre äggulor, några drag på vitpepparkvarnen, några nypor salt, häll i 3dl vispgrädde
( eg ska grädden hällas i en fn stråle)  Mixa ihop
  • forma biffar med två matskedar, blöt emellanåt i lite vatten, lägg ner dem försiktigt i ett fat med ströbröd. Vänd dem försiktigt med en stekspade med hål i, ( ni vet en sån där bred i plast med hål i)
  • Lägg dem försiktigt en stekpanna med gyllen brunt äkta smör, stek på inte för hög värme, försiktigt. De ska vara gyllenbruna när de är färdiga, ett par minuter på var sida.
  • Servera med ett gott potatismos-puré, gärna smaksatt med lite muskot och råröda lingon till, Bon appetit!!
Mannen berömde faktiskt dagens så till den milda grad att de minsann var de godaste färsbiffarna han någonsin ätit!!! Clara höll på att mörda med blicken för att få lite rester.......


3 kommentarer:

  1. Tänk vad fint du lyckades med den slumpchansen på träskälg, snygg!

    JiN

    SvaraRadera
  2. Tackar, ja visst....vilken slumpchans, på väg från ett träsk till ett annat. Nåja du får nog ta åt dig lite kred var ju tack vare dig jag vågade gå närmare :)

    SvaraRadera
  3. Tack för receptet. Blev mycket gott.

    //Stefan D-E

    SvaraRadera

HEJ LÄMNA GÄRNA EN HÄLSNING HÄR TILL MIG, TACK PÅ FÖRHAND MVH Claramaja