söndag 10 april 2011

Pepparrotskött

Dagens idag..... på Älgkalv.... uppdaterar recept sen......

  • Älgkalv ca 1 kg lite blandade; högrevsdelar och en vadmuskel
  • Två små ekologiska lökar
  • 3 ekologiska morötter
  • 3 lagerblad 
  • 10 vitpepparkorn
  • 10 svartpepparkorn
  • Ca 1 L vatten salt ett par teskedar
Uppkokt och avskummat innan kryddorna åkte i sedan fick det koka ca 11/2-2 timmar
En god sås gjord på fonden med ett par msk äkta smör och mjöl, toppad med en skvätt grädde och några drag med vitpepparkvarnen & ca en pepparot riven

Toppa med lite av pepparroten........ Voila!!!

Hinnor och slamsor kokades separat till Clara, Söndagsmiddag till hund som husse & matte uppskattat av alla gommar och nosar.

Skickat från min HTC

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HEJ LÄMNA GÄRNA EN HÄLSNING HÄR TILL MIG, TACK PÅ FÖRHAND MVH Claramaja