onsdag 7 juli 2010

Harrys Pioner..........













Från Rosor till Pioner..... här är Harrys fantastiska såfrödda uppdrivna Pioner.
I år är dom fulla med knopp och höga och ståtliga, en del är dubbla en del är enkla, på samma planta längst ner till höger. Har en vit från Harrys och oxå ej med i bild. Var nog 4-5 år sedan jag fick dom små plantorna.

I går var G-B här och hälsade på spanade lite och letade och lavendelsticklingar som frösått sig, Vintern gick hårt åt lavendeln i sörmland. Fick ihop ett gäng som vi samlade i en plastkruka. Bäst när jag grävde och hon skulle stoppa ner en lavendel kvist i krukan, såååå var krukan borta!!!
What?? Clara tjyven sprang omkring med krukan i munnen med lavendel kvistarna spretande..... Kameran låg inne såklart. Ropade snabbt in Clara och sa sitt!!! och tack!! Gick ju galant.... vi fortsatte samlandet..... G-B gjorde misstaget igen att ställa ifrån sig krukan..... vips var krukan och lavendeln borta igen..... denna gången var hon lite snålare med fyndet...... lyckades rädda lavendlarna utan att bråka med henne........... sedan ville G-B ha den där Nejlikan som jag glömt bort namnet på men som luktar så gott......... lite svår att ta gräva upp och ta en bit av typ fjärde gången gillt fick vi upp lite nejlika..... går ju inte lika bra med gräs..... vem har sått den där förresten?

Hoppas nu dom överlevde tågresan hem till Skenäs Gård

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HEJ LÄMNA GÄRNA EN HÄLSNING HÄR TILL MIG, TACK PÅ FÖRHAND MVH Claramaja