tisdag 8 januari 2013
Rågskorpor...
Nybakade nyss
Till mellis idag o ev några rostade till frukost imorgon.
4 pkt Jäst
1 1/2 L Vatten & 75g Smör flytande ( 37 grader)
1 1/2 Dl Socker
3 Tsk Salt
36 Dl Vetemjöl ekologist ( varav en påse 1,25 kg Rågsikt Eko)
Jäs i bunken ca 20-30 minuter idag fick den jäsa närmare 1 timme....
Dela degen, Rulla lätt, snitta och lägg två på varandra på plåt.
(jag fick ut 25 stycken)
Jäs till dubbel storlek Grädda i 225 grader ca 5-7 minuter
Kan ätas direkt eller delas och rostas i 225grader.
Ditt & Datt
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mumsigt!! Va fina de blev, måste jag prova trots att jag inte kan baka...men rågskorpor ska väl vara lite hårda på ytan..så det kanske finns hopp! ;-):*) kram Jenny
SvaraRadera