måndag 15 december 2014

Livet & Tack....

Tänker dela med mig av lite vishet så här inför stundande Juletider......

"Moder Jord ger och ger och ger – mat, växtlighet, skönhet, omsorg. Det finns luft att andas, vatten att dricka, vatten att bada i. Det finns alla möjliga typer av människor att möta, älska, utmanas av, inspireras av, lära oss av, njuta med, skratta med, gråta med. Det finns oändligt med melodier att sjunga, oändligt med rörelser att dansa, oändligt med maträtter att äta, oändligt med konstnärliga uttryck.

Överflödet är totalt.
Livets kreativitet är total.
Möjligheterna är obegränsade.

Frågan är, kan vi ta emot det? Kan vi ens se det?

I varje givet ögonblick ställs vi inför två val:
1. Att fokusera på det vi har
2. Att fokusera på det vi inte har

Det vi INTE har är obegränsat. Oändligt. Vi kommer aldrig ha allt. Om vi alltid fokuserar på det vi inte har kommer vi känna oss fattiga, otillräckliga, strävandes efter fullkomligheten och aldrig nöjda.
När vi fokuserar på det vi HAR känner vi oss rika, nöjda, expanderade och välsignade! Att fokusera på det vi har öppnar upp flödet i livet.

Håll ögonen öppna under denna dag – se rikedomen i ditt liv. Stort som smått. Rikedom är inte bara pengar på banken. Det spelar ingen roll om du bor i lyxvilla i Täby eller i ett plåtskjul i någon skogsdunge – se rikedomen i ditt liv. Se att "rikedom" är ett inre tillstånd. Det finns "fattiga" människor som känner sig mer välsignade än de "rika", det är helt en fråga om förmågan att kunna uppskatta det vi har. Det finns "fattiga" som är mer villiga att dela med sig av det de har än många "rika".

UPPGIFT:
Ha ett litet block i fickan under dagen.
Skriv ner allt du kommer på att du uppskattar i ditt liv.
Öppna upp TACKET inom dig.
Innan du går och lägger dig – läs igenom din lista."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HEJ LÄMNA GÄRNA EN HÄLSNING HÄR TILL MIG, TACK PÅ FÖRHAND MVH Claramaja