söndag 13 december 2009

Granen står så grön & grann......


.......i Skogen
Idag var det dags för årets julgranshuggning hos greven & grvinnan i Tving.När vi åkte ut föll årets första Snö tätt med små små flingor, tyvärr var det inget som bestod eller la sig, men det var mysigt så länge det varade. Som vanligt var det vissa förhållningsregler och Det gick Nippe igenom noga innan han han släppte loss oss med yxor och såg, såsom att man får gärna ta en gran som står lite omringad av andra små och stora granar eller en björk, hittar man tex ett par som står rätt tätt så kan man tex ta den som är störst fast man bara vill ha övre halvan, för att man tycker den är finast......
Det fanns en del att välja på....

Här är Clara och de små gulliga, mulliga, gröna, fina granarna som blev vårat kap för dagen.
Sedan skyndande vi oss till brasan för att grilla lite korv och hygge oss, dock inte någon lång stund den j.....a

Tomten kom och störde oss med toner i moll, i år hade han med sig tomtemor så han var lite lugnare & showade inte riktigt lika mycket som han brukar, i år lite nytt med dans runt riktig gran :)
Stilig entre gjorde han i allafall ståendes på bakluckan i en gamal vit volvo amazon kombi, trumpetande med ett horn (fastspänd) en stund senare halkade han in i leran på modell äldre skidor med gitaren i högsta hugg.
Avslutade med julklappsutdelning till alla barnen och några utvalda vuxna Tess bla, som vanligt krävde Tomten en kram eller en puss i byte.
Därefter var vi bjudna till gården på glögg, pepparkakor & lussekatter jättetrevlig och gott :)

1 kommentar:

  1. skönt att ni kom så vi fick gallrat i granskogen :) Ses igen på nyår, ska bli rooooligt! Kramar

    SvaraRadera

HEJ LÄMNA GÄRNA EN HÄLSNING HÄR TILL MIG, TACK PÅ FÖRHAND MVH Claramaja