fredag 6 maj 2011

Moules Mariniéres......

.... sa jag, blev det....


Super gott, super enkelt , super snabbt och inte dyrt!!!
Fick inspirationen när jag såg Klockan åtta hos stjärnorna
Joakim Nätterqvist lagade detta som förrätt

Vi lagade det som en varmrätt med lite vitt bröd till å vitt vin
här är vår variant.....till två personer

Moule Mariniéres

Två kassar färska blåmusslor med skal, tvätta( i rinnande vatten ej i blöt) och skrubba med rotborste, dra bort skägget, lägg i durkslag, släng de som inte är stängda!
5-6 scharlottenlökar, finhackade
1 solo vitlök, finhackade eller ca 3 klyftor vanlig
Blanchera löken i het gryta, vid och rätt stor, en klick äkta smör och en skvätt ekologisk olivolja
salta och vrid några varv med vitpepparkvarnen, bryn lätt till gyllenfärg
Häll i musslorna och ca 4 dl vitt vin helst torrt
Koka på hög värme, rör försiktigt, musslorna behöver inte täckas av vin, de översta ångkokas....
Häll på ca 5 dl vispgrädde
Koka ihop ca max en kvart, rör om så att alla musslorna öppnat sig. Släng de som förblir stängda!
Smaka av...

Bon Appetit å fortsatt trevlig helg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

HEJ LÄMNA GÄRNA EN HÄLSNING HÄR TILL MIG, TACK PÅ FÖRHAND MVH Claramaja