onsdag 25 november 2009

Lättat, landat & börjat....

.... avskärma oss, i Thailand Koh Lipe, på den alldeles vita potatismjölslika sanden.
Då vi nu börjat att acklimatisera oss i värmen och känner ett visst data behov..... tänkte testa och se ifall det går att göra detta lika smidigt som på andra sidan jorden.
 

Här gäller det att hålla sig i skuggan så mycket som möjligt första dagarna, det är varmt, här med en kall öl på ett strand barhak (eftermiddags walk abouten) eller under vattenytan med snorkel och cyklop för att kolla in korallerna och dess invånare..
Idag har vi sett Clown fiskar, Sjögurkor, Sekreterarfiskar, Murena, Coffinfish, Havsnålar, Papegojfiskar, Sjöstjärnor, Stora Musslor, Sjöborrar & massa andra arter vi ej känner vid namn...... endast ett stenskast från stranden och där vi bor...... synd att man inte har undervattens kamera.......

Nu är det godnatt här hos oss för vi är ju sex timmar före svensk tid.....
Resedagboken kommer att uppdateras de närmsta dagarna då denna är för krånglig här....

fredag 20 november 2009

Vilda horder från norr....

Fick ett mail häromdagen från våra nya vänner i norr, Stefan & Annelie, Francisco & långöronen.
De har dokumenterat och textsatt sin upplevelse och sina intryck från sitt Blekinge besök hos oss för några veckor sedan, på sin fina hemsida Jaktspaniel i norr
Alltid lika kul att gå in och läsa deras vecko ord som dom uppdaterar, jag tror på måndagar.
Veckobilden just nu är brosan Fawito Chiva, diplomvinnare på Spaniel SM, Jättefin med en kanin på väg in till husse Thomas Andersson.

Clara har fått ett nytt namn av norr, Snorkfröken. Ser väldigt snorkig ut på en av bilderna där som Annelie tagit, den i raden med svanarna. Passande namn på henne, ibland. Jag kallar henne ibland för Snörpan, tror det betyder ungefär samma.

Letade i min portfolio efter en snorkfröken och hittade........ en mösstjuv... lite snorkig och märkvärdig.....

Fixade lite och la till lite text i photoshop.com  Lite kul när man har tid och lust.

Idag är det äntligen Fredag igen och Semester från och med NU...... och jag har inte hunnit tänka eller säga en enda gång ännu, "-jag tycker det känns som om jag har glömt något"
Bådar gott.......



Tjiing

torsdag 19 november 2009

Efter stormen kommer lugnet....

Stormen har bedarrat. Ja som det stormade här igår, vindarna ven och regnet pisskade på tvären, men vi var nog rätt så skonade ändå om man jämför med Skåne. Ibland har man tur att man jobbar inomhus. Kalle blev försenad från jobbet igår pga båtar som slet sig och höll på att sjunka, antar att det var någon liten snurre båt eller nåt som inte var fastsurrad ordentligt av någon klåpare eller en basse, kanske.
Media uppbådet har oxå lugnat ner sig, det var lite tokigt här igår.

Satte faktiskt morgonkaffet i halsen i morse när jag hämtade in tidningen, stoor bild på förstasidan i BLT.
Sydöstran var lite diskretare med "scoopet" men mycket finare bild på typ 4e sidan.... kanske för att Clara var med oxå. Fint skrivet av båda, var lite orolig för hur dom skulle få till det, allt kan ju uppfattas olika och vinklas lite hur som helst. Vi får väl se hur fortsättningen på denna "storyn" förlöper, hur det blir; om det är upp som en sol & ner som en pannkaka med vårat kändisskap :)
En vecka kvar innan dom stänger röstningen och korar Sveriges bästa granne. Vi ligger bra till,  3e plats med 21% , så än kan ni inte räkna bort oss, eller tänka "dom sitter säkert" ha ha
Längst ner på aktuell ställning sidan står det Ställningen är att betrakta som preliminär. Endast en röst per person är tillåten och i det slutliga resultatet kommer hänsyn att tas till ev. dubbelröster.
 Såå ni som ännu inte röstat.......
Rösta Rösta Rösta (ja jag vet jag börjar bli tjatig.... sorry)

Nä nu skulle jag egentligen skriva på ett protokoll eller två och slänga mig över stryktvätten, ligger visst lite sommar kläder i botten som kan vara bra och ha snart..... Men först ut med Clara på kvällspromenix. Får visst göra allt sj idag Kalle passar visst några båtar och drar i några tampar eller nåt, Vakthavande kallas det visst.

Tjiing

onsdag 18 november 2009

I etern....

Phu vilken dag det varit Hu det kostar på att vara "kändis" . Jag ska förklara för er som inte hört; JO jag blev uppringd av Radio Blekinge imorse 0700 när jag stod och svidade om till jobber kläder; dom skulle vilja ringa upp mig på en fast telefon 0715 eller 0815, -" nä sa jag tycker inte om att prata i radio ( har aldrig gjort det, men bara tanken gjorde mig sååå nervös och darrig, är ingen pratare...)
Men när Patrik Franke frågade vilken nummer jag hade så hörde jag mig själv säga: ". 303xxxx" i nästa sekund tänkte jag vad fa... sa jag, hur dum får man va?%!!`?  Grrr
(K lämnade ut mitt mobilnr på morgonen då han inte hade tid!!!! GGGRRRRR)

Väl i köket när äggen var i ugnen på kokning och mjölken på spisen .... 0715.....RRRRRRR ...... Shit shit shit hann jag tänka, Svarade ialla fall till slut, En trevlig tjej sa att jag skulle vara i Etern om ca 3 min när Lars Winnerbäcks låt "jag får liksom ingen ordning" slutade. Klockrent för det var liksom så det var i mitt Huvud just då....
Önskar ibland att jag fått lite mer av talets gåva.....
Som vanligt tänkte jag efteråt vad sa jag?, varför sa jag så? varför sa jag inte så istället?....

Dagen fortsatte i RRRRR RRRRRR av både Blekinge Läns Tidning och Sydöstran, lokalpressen här i bygden.
Ville träffa oss och ta lite kort och höra vår syn på god grannsämja & varför just vi skulle vara sveriges bästa grannar ..... Slutade med att BLT var försenad, Kalle var försenad, grannarna som nominerat oss var försenade och Sydöstran var för tidig eller rättare sagt inte ringde innan dom kunde komma..... Regnet öste ner och det blåste storm ute...... Huset var i kaos.... nymålade tak och allt bortplockat såsom gardiner och allt lull lull. Feng Shui Kanske??
Alla stod iallafall i hallen samtidigt, när Sydöstran knackade på dörren & BLT var i färd med att arr ett kort i denna spartanska miljö....

Hade inte aning om att det här skulle ta såå stora proportioner å bli såå stort.
Är nu med i leken så får leken tåla ett gamalt ordspråk SÅÅÅ RÖSTA OM NI INTE GJORT DET
Jag antar och tror att alla som läser här varje dag redan har röstat, på en dator Hi hi Har man tillgång till en jobb dator kan ju göra det där oxå. Inte för att jag vet vilka Alla är men en del vet jag.
Skulle iallafall vilja tacka alla som röstat so far TACK TACK



tisdag 17 november 2009

När blir höst, vinter??

Undrar jag varje år.... När första snön kommer kanske, eller när lampan blinkar "possible icy roads" i bilen, eller när det är kallt när man sticker ut nosen och måste ha vantar på......??
1a Advent är det definitivt vinter!!! & 1a december är det absolut vinter. Ja jag vet att det har med dygnsgrader och lite sånt där, eller var man bor i landet att göra. Känns som denna hösten har varit lååång, skönt.
När denna helgen kommer adventspyntar vi här och dricker glögg och peppar kakor med ädelost, en vecka för tidigt, vi ska ju utrikes. Å när vi kommer hem är det Vinter, perfekt
Är det snö ochså är det bara en bonus. Hur mycket snö vill vi ha då? Lite lagom så alla vägarna i byn är helt vita och bilarna rullar förbi med bara lite putter från motorn, det ska knarra under fötterna när man går oxå.
Ungefär så man behöver skotta varannan dag tycker jag är en bra måttstock :)



Dröjer tills vi får se blommande Tistlar & Klematisar, tills dess får vi njuta av överblommade........

Tjiing

måndag 16 november 2009

Vitt, vitt, vitt

......Målas det här.....Furu taken blir  äntligen vita,vi har pratat om det länge  och plötsligt och lustigt, firman vi anlitat genom Putte och målarna Anders och Roger hade en lucka i jobben. Lite oplanerat men man får passa på. Första lagret är penslat/rollat av tre.
Golven är inpapprade och hyllor, inredningar och möbler är inplastade., allt utom base camp då.
Base camp har vi i vardagsrummet för det taket gjorde vi "själva" med hjälp av grannen för två år sedan
Gullins måleri målar givetvis vitt med Beckers panelgrund, fint ska det vá..... oj nu råkade jag göra reklam åt Putte, det bjuder jag på.

Blir fint till helgen då vi ska advents städa & pynta.

söndag 15 november 2009

På studiebesök....

I Skåne hos Spaniel mormor, Claras uppfödare Lena och Fawitos släktingarna

 
Här apporterar Fawitos Whoopi ( Claras mamma) in en rapphöna



Whoopi posar


Fawitos Coffi (syrran) posar


Coffi lämnar av en rapphöna


Coffi Posar igen/väntar på nya signaler


Idag var det mycket se och lär... passivitetsträning, för oss.

Norrmännen som var skyttar idag fick fälla både fasaner, rapphöns, gräsänder och en hare
Vi tackar alla som var med, skyttar,  alla hundar och förare, Thomas och särskilt stort tack till Lena som bjöd in oss på denna Upplevelse & studieresa. Tyvärr kunde vi inte vara med på Äggakakan efter,  för vi var bjudna på Kroppkakor hos K syster Ullsan.

lördag 14 november 2009

Jippie fasanerna är tillbax......

Efter vår dåliga start på denna dagen och K bytt till vinterdäck på outlandern, jo det var punka på v fram!!! Drog vi till skogen och luftade oss och springern.


































Idag var jag "handlern" och K gick med bössan. I slutet av traket efter ån var det minsann fasaner hemma, fyra kacklade och lättade samtidigt, tyvärr drog dom åt fel håll!! Clara var nöjd äntligen hittade hon dom rackarns fasanerna.


Afterdog idag blev en varm och stark varm choklad med cognac i å till det pepparkakor med kvibille ädelost på, pröva det om ni inte gjort Supergott
Nu roppar middagen

Tjiing


Luften gick ur oss....

Ja inte oss direkt men bokstavligen..... vänster fram däck........
Ingen kul syn när man 05.15 går ut för att hämta tidningen, sätta i motorvärmaren och har tänkt köra 20 mil två timmar senare. Alternativen som dök upp var inte aktuella, den andra bilen inte tillräckligt trafiksäker, varken för Clara bak eller för oss, reservdäcket är ju bara ett låtsas däck :( ,  byta till vinterdäck i mörkret, regnet utan rätt verktyg (utlånade), tiden det skulle ta skulle sinka oss för mycket för att hinna fram i tid synd, synd, synd.

Alternativet hade kanske varit att knacka på hos en god granne hi hi vi har några att välja på!!!
Kanske inte så populärt men vad gör man inte för en god granne.
Nä det blir till att omdirigera dagens planer till en annan dag, Synd.... Vi hittar nog på något liknande i närområdet istället, vi får se......
Clara blev oxå lite deppig, suck längtar ju hem lite till Skåne och släkten.


fredag 13 november 2009

Clara hämtar Inez....

På dagis idag..... nyvaken lunkade vi hemåt, och åt mellanmål
Kalle & Gabriel, passade Inez en stund, dom ska ändå installera och provköra G dator som dom byggt ihop innan i veckan.Sedan tog Milla över,  Föräldrarna roar sig på ; mamman åker till Ullared och pappan går på Hockey

Inez höll låda och spexade för oss så vi inte somnade, ända tills hon däckade.... i Claras fåtölj

Foto: Camilla Ridell

Här divar hon sig med dubbelnapp & kanin


Sveriges Bästa Grannar!!

Rösta på oss.....
Nu ligger omröstningen ute på grannar.se Vi blev nominerade av våra grannar Irene & Daniel till Sveriges bästa grannar, gick vidare och är bland de 10 nominerade. Lite förvånade är vi är men samtidigt är det lite kul!!!!!
Rösta Rösta Rösta här

torsdag 12 november 2009

Tillbaka på banan.....

Pigg & frisk igen jippie

Efter jobbet tog Clara och jag en lååång runda vi hann det innan mörkret föll idag. Hittade lite fynd på vägen ett utbrunnet gravljus som hon apporterade in, och ytterligare ett som jag såg. Sedan fortsatte vi vår promenad/springa runt och snöka...... på en låång rakstäcka längs kyrkmuren släppte jag de två ljusen med mellanrum, stannade och körde ut, apport. Clara Jätteglad, Sprang och hämtade raka vägen tillbaka, instudsande och levererade ett par sådana lååånga.
När jag kom hem upptäckte jag en röd sko på skohyllan som varit borta i 2-3 veckor, den hade Clara plockat fram innan idag ur Slånbärssnåren på baksidan hmmm som jag letat efter den.... undra vad mer som göms där???
Nu får vi bara hoppas att Kalle blåvinge håller sig frisk och inte får för mycket biverkningar efter vaccineringen han fick idag. Vi måste ju vara piigga till helgens Bravader

Nytt Nalle Phu ord idag oxå:

Du Puh, vad är det första du tänker när du vaknar på morgonen?" frågade Nasse
"Jag undrar vad jag får till frukost", sa Puh.
"Vad tänker du Nasse?"
"Jag undrar vad det skall hända för något roligt idag", svarade Nasse
"Mmm", sa Puh tankfullt, "Det är samma sak".




Tjiiing

onsdag 11 november 2009

Ord...

Hittade en hemsida där man kan trixa med Ord.... Wordle
Finns många olika varianter man göra beroende vad man vill ha det till.
Slängde in några ord som jag kom på idag, lite vad jag tycker om !!
Lite uttråkad oxå, första sjukdagen hemma på år och da´r.


Wordle: Millas ord

Ja är inte internet fantastisk så säg.....
Så här kan man se ut om man är liten busig Springer..... med mattes stövel.. se sån stil
Snart dax för promenix med Clara the Springer


tisdag 10 november 2009

I efterdyningarna av.....

......Influensa vaccineringen  igår.... ligger jag nu, slagen med feber och ont i hela kroppen & vänster armen.
Kände redan igår att jag inte skulle slippa några biverkningar men på morgonen var jag pigg som "vanligt" (=nope) Började rumstera i köket i grytor och karotter lyckade trolla fram stekta goda biffar som fick koka ihop i Tomat och Basilika smaksatt av vitlök, till det potatis, råkostsallad och majs ( alla barns favvogrönsak)
en favorit rätt i repris.... smygande kom då febern och värken...... diskade upp och drog hem......

Till en pigg och glad Spaniel som inte ville annat än ut och Springa..... hade damp här i omgångar, nöjde sig inte med att bara gå ut på baksidan en stund..... Matte frös som hund......ringde grann ungen Gabriel som segade sig över motvilligt nyss hemkommen från skolan, glatt viftande på svansen följde Clara med honom ut, Phu lite lugn och ro........

Orkar inte göra något annat än knappra på datorn i ryggläge, passar på att kolla Tess och Nippes härliga resa till Nya Zeeland via resedagboken.
Nä nu ska jag göra lite bra & ha och Kom ihåg listor till resan.... listor kan man aldrig ha för många av.
Lite senare ska vi försöka bli fotograferade av Ellen om vi orkar känner mig inte så fotochenick just nu, hittade inga kort i arkiven på oss alla på ett kort..... nästan inga på mig (konstigt :)... jag fotar ju mest)
Vi har nämligen blivit nominerade av våra grannar till världens bästa grannar  på grannar.se och kvalificerat oss bland de 10 finalisterna, nu ska detta ut så vi kan vara med i omröstningen. Kul!!

Oj nu kom Kalle hem hoppas jag får lite mat....
Tjiing


söndag 8 november 2009

Triss i spaniel från norr

Är mitt bidrag till Fototriss - Porträtt

Fawitos Cully in pose
 
Tuffa cocker´n Tezla
 
Sköna Nenya på rehab i södern
Tre härliga norrlänningar på besök förra helgen, vi saknar er!!! Givetvis övriga i familjen Hansson oxå.

lördag 7 november 2009

Första Morkullan...

Eftermiddagen ägnade vi åt att öva lite med Clara och bössan i Traket, på "riktigt"
Skönt och komma ut och gå lite i markerna efter att åkt bil en stund och varit på Spaniel SM.

Vi "Clara" stötte av fasan marken i Traket utan framgång ingen hemma, sedan tog vi skogskanten där Morkullorna brukar hänga & idag var det en hemma!!! Den dök upp plötsligt som vanligt, Kalle såg att Clara nästan trampade på Morkullan innan den lättade, både K & C blev förvånade.... C satte sig först sprang en bit och sedan satte hon sig igen. Kalle var med med bössan...... Apporteringen in gick sissådär, den luktade ju inget gott och luddade väldigt.
Sedan fick vi henne att apportera den lite snyggt iallafall......

Foto:Camilla Ridell

Foto: Camilla Ridell
 
Ok då, en gång till....


Foto: Camilla Ridell
 
Nöjda för idag med alla äventyr vandrar vi hemåt.....

Tjiing

Spaniel SM 2009

Efter lite om och men kom vi till slut fram till Bäckaskogs slott innan Kristianstad och provplatsen, för att vara publik på årets SM i jaktspringer,,,,,,

Brosan Fawitos Chiva stod på startlistan, med husse Thomas Andersson, såg ut som det gick bra......

Fasaner i luften....


En springer in (okänd) för leverans av en styck fasan...


..... till husse och domare och skytte ekipaget för bedömning, snyggt tyckte vi!!!!


En svart/vit Irländsk Springer in med en annan fasan..... oxå Snyggt!!!


Mycket väntan är det.... men koncentrationen är på topp!!!


Man kan vara "lite "kelig fast man är en Jaktspringer....

Summa sumarum är vi en upplevelse rikare om än så kort, en kort stund frotterade vi oss i finrummets finrum bland Rolls Royce av alla jakt Springrar och förare, beundrandsvärda!!
Maybe it´s not our cup of tea, maybe it will be......

SM mästaren kan vara någon av de vi fångat på bild (fotgraf idag Kalle) men eftersom vi i skrivande stund inte vet vem som vann så får vi vänta tills vi vet....... smart sagt :)

fredag 6 november 2009

Kallad till Polisen... fredag å allt

Jag fick ett sms från Polisen att jag ska infinna mig på stationen ASAP!!!!  Ooops jag har väl inte gjort nåt??
Nää det var bara Passet som kommit, yes det gick fort, så,  då var resan räddad.  Ska passa på att göra lite andra ärenden när jag ändå är i Stan, hämta lite solskyddskräm oxå så jag inte bränner mig i den starka solen...Nu finns det väl inget som kan stoppa oss?
Men men det hinner rinna mycket vatten under broarna innan vi är där, man ska väl inte ropa hej förrän man är över bäcken.... eller?
Får väl oxå se hur många resor man hinner fylla passboken med denna gången innan det är dax för ett nytt, det nya varar i fem år istället för 10, och fingeravtryck fick man lämna ochså, snacka om att man är identifierad, nu får man passa sig!!! Kan tycka att passet är lite för tjock med för många sidor att fylla, för en sån som tänker på ekonomin och miljön, reser inte så ofta och kort, utan längre och mer sällan!!

Fint var det iallafall med sidorna tryckta med svenska orter, landskap med landskapsblommor/växter....

Fredagkvällen viger vi till syster yster med familj, det var faktiskt väldigt längesedan vi träffades nu fast vi bor så nära.... nextdoor.
Nu är kvällen snart slut och Inez, "Nope" ungen har somnat in blivit hemburen...... Nope är det nya just nu istället för att säga nej till allt.

Här hjälper hon till att diska lite och äta lite fredagsgodis...... hon sa precis att det var köttbullar och makaroner i diskvattnet, vet inte om jag ska tro henne, vi åt ju tacos.....

Clara gjorde fynd på väg hem från kvällsrundan, en upphittad Inez strumpa.......

Imorgon far vi till Spaniel SM 2009 vid Bäckaskogs slott utanför Kristianstad ,ska bli spännande och roligt.

Trevlig Helg