fredag 8 januari 2010

Nu ska vi gå på fågeljakt....

Med kameran tänkte jag i em. Sagt och gjort ut på baksidan och närmade mig fågelmathuset med långa zoomen för att vänta in dom små hungriga fåglarna......

Det dröjde inte länge förrän mini snöleoparderna dök en efter en och störsände, på varsitt pass en i trädet bakom och en på gärsdgården under...... Clara studsade omkring och undrade vad vi gjorde och försökte hålla ordning på dom.......... en liten fågel bara vågade sig ner till maten de andra satt och kurade i trädet, förnuftigt...


Här är den ena snöleoparden Sally på väg till passet.....


på plats.....

Den andra leoparden på pass... Smilla


Spanar och spejar..... rätt nöjd med sin dag idag iallafall med ett byte fällt och inapporterat till Clara innan idag,  som i sin tur fick apportera den till matte, en liten gråsparv fick ett ödesdigert slut på sitt liv när den för en sekund inte var tillräckligt uppmärksam på faran som lurade i snåren.
(Clara "sa" nämligen till med att gläfsa och rassla på dörren för där var en katt som jamade att den ville in, vi öppnade dörren och släppte in storviltsjägar´n Smilla, katternas lucka är sönder, i rådande kyla har vi spikat igen hålet..... ny lucka kommer när vindarna är lite ljumare.......)


Sally ger upp för idag, dax att bege sig in i värmen och lägga sig på en kudde och kurra lite......
å det gjorde resten av gänget med.... tände 19 ljus i köket och la upp planerna för resten av dagen.....

Trevlig Helg

2 kommentarer:

  1. Snöleopard? Var det inte sagt att de liknade ett savannlevande djur? ;)

    SvaraRadera
  2. ha ja det var en elak människa en gång som myntade "var är hyenorna?"Det var inte du, utan han som går under benämningen Greven vill jag minnas.... taskigt!!

    SvaraRadera

HEJ LÄMNA GÄRNA EN HÄLSNING HÄR TILL MIG, TACK PÅ FÖRHAND MVH Claramaja